Topptipset

TopptipsetEtt av de nyare spelen som finns att tillgå hos Svenska Spel är ett som kallas för Topptipset. Varför det heter så, och vad det går ut på ska vi snart gå in närmare på.

Det ska också sägas att det numera inte är ett så värst nytt spel, utan det har varit med i några år nu, men det är likväl ett av dom nyare spelen. Att det fått namnet Topptipset beror på att spelet, som är ett tipsspel, består av åtta matcher som i princip alltid kommer från de åtta första matcherna i aktuellt Europatips eller Stryktips. Den som redan känner till dessa två vet att då består Topptipset av åtta stycken fotbollsmatcher.

Ett tipsspel innebär alltså att du ska tippa ett antal matcher som redan är förutbestämda, till skillnad från exempelvis oddsspel där man själv väljer vilka matcher och tävlingar som man vill spela på. I en Topptipsetkupong så ser du då åtta matcher där du på vardera kan tippa en etta, ett kryss eller en tvåa. Målet är föga överraskande att få så många rätt som möjligt.

Till skillnad från Stryktipset och Europatipset så kan du dock inte spela några reducerade system, dock så går det att spela det så kallade m-systemet, där antalet rader multipliceras utifrån antalet garderingar du sätter. Exempelvis så betalar du tre kronor om du spelar 1×2 på match nummer 1 och därefter bara enkelkryss. Du har då spelat tre rader med tänkbara utfall.