Powerplay

Vi skrev nyligen en artikel om Topptipset, ett spel där man tippar en rad fotbollsmatcher som utgår ifrån endera Europatipset eller Stryktipset. Powerplay kan man säga är Topptipsets syskon, nu är det hockey som gäller.

Powerplay

Skillnaden mellan Topptipset och Powerplay

Den största skillnaden mellan dem båda är dock att hockeyns motsvarighet till Topptipset inte har någon storebror vars matcher man lånar de åtta översta – det finns helt enkelt inte något stryktips eller Europatips för hockey. Även om det förmodligen snackas en del i spelkretsar om att göra en variant även för hockey. Det vore ju potentiellt möjligt att göra ett NHL-tips, där man tar 13 NHL-matcher och därmed också kan tillåta att man använder sig av reducerade system när man spelar.

Reducerade system fungerar som så att man lägger ett spel som normalt skulle ha kostat exempelvis 216 kronor, istället kostar 24 kronor. Det som händer då är att av de 216 raderna som spelas så väljer en slumpgenerator ut 24 stycken av dessa rader som du har möjlighet att vinna på. Har man tur så får man någon som stämmer in och man vinner.

Så spelar du Powerplay

Men nu var ju inte detta en artikel om vad som skulle kunna finnas om någon satte igång och arbetade fram konceptet. Nu skulle det handla om spelet Powerplay. Spelet fungerar helt enkelt på samma sätt som Topptipset, med skillnaden att det är hockeymatcher istället för fotbollsmatcher. Matcherna kommer i regel från SHL och Hockeyallsvenskan, men ibland också från NHL och övriga Europeiska ligor. En annan skillnad i jämförelse med Topptipset är något som kallas för ”head to head”, vilket innebär att istället för bara mellan lagen så spelar man på om vem av spelarna som ska göra flest mål i matchen, eller om någon av dem gör det.