Olika pokerspel

Visste du att poker är ett oerhört brett spelområde som erbjuder flera olika spelsegment? Grunden är densamma, så du kommer alltid att känna igen de olika spelen som just poker men villkoren och reglerna kommer i olika undervarianter. Det innebär att du har stora möjligheter att hitta en variant som passar dig och dina spelpreferenser.

shutterstock_117713236

Nedan går vi igenom de vanligaste pokervarianterna och fastnar du extra för någon särskild av dem kan du lära dig mer om regler och strategier på exempelvis Poker.se.

Den allra vanligaste pokervarianten som återfinns överallt är klassikern Texas Hold’em. Det går ut på att alla spelare får två individuella kort var som de sedan kombinerar med tre av fem gemensamma kort som ligger på bordet.

Den näst vanligaste pokervarianten kallas för Omaha och har uppkommit ur Texas Hold’em, varför de påminner om varandra i mångt och mycket. Skillnaden är att i Omaha får varje spelare fyra individuella kort till mot Hold’ems två, och sedan har man fem gemensamma kort på det öppna bordet. Omaha kan spelas som Omaha 8 där den som har högst hand respektive lägst hand får dela på potten. För den lägsta handen gäller dock att alla valörer måste vara olika, och inget kort får vara högre än 8.

En lite annorlunda pokervariant för dig som söker något utöver det vanliga är Blind Man’s Bluff, vilket innebär att man ser alla andra spelares kort, men inte sina egna. Upplägget är som i Hold’Em – två individuella kort och fem gemensamma kort på bordet. Andra välkända spelsegment inom poker är Stud poker, razz, chicago och crazy pineapple.

Oavsett vilken pokervariant du väljer att spela kan du spela många av dem online och det är ett bra sätt att lära sig de olika spelen och öva upp din färdighet. Givetvis är det bra att läsa på om reglerna innan du börjar spela, men utan praktisk erfarenhet är det svårt att lära sig spelen fullt ut. Online finns dessutom många nybörjarbord, så kör på!